Pune gume (ASCENDO)

Kada govorimo o punim gumama brenda Ascendo, govormo o premium i visokim performansama ovih guma, kreiranim da vode Vaš posao napred I nikada Vas ne iznevere.

Čak i na lošijoj podlozi pokazale su se na sledeći način:

  • Dug životni vek
  • Superiorni komfor pri vožnji
  • Niže zagrevanje-napravljene su da izdrže I ekstemno visoke temperature

Pročitaj više

Penumatske gume (SUPERGUIDER)

Ove gume imaju ekonomičnu konstrukciju i dizajnirane su za laku do srednje tešku upotrebu i uslove rada. Dobar primer za upotrebu Superguider guma su sve situacije u kojima  se viljuškari koriste za povremene kraće vožnje.  Naše iskustvo pokazuje da kada je gumi ostavljeno dovoljno vremena da se ohladi  između dve vožnje , ona će ravnomerno da se troši.

Ukoliko ove gume ne odgovaraju Vašim potrebama, ili ukoliko tražite viši nivo kvaliteta guma, molimo da nam se obratite, jer u našem prodajnom asortimanu posedujemo sve vrste guma za sve uslove rada (čak I ekstremno teške).

Prošitaj više

Saveti za duže trajanje guma

 

ŽIVOTNI VEK GUME I IZBOR PRAVE GUME

Kako bi se obezbedio najduži vek trajanja guma, veoma je važna pravilna vožnja. Trebalo bi izbegavati brzu vožnje, iznenadno skretanja ili naglo kočenje. Usvajanjem ovih navika u vožnji, značajno se produžava životni vek guma.

VEOMA VAŽNO je da redovno proveravate pritisak vazduha u pneumatskim gumama i da on bude u skladu sa preporučenim pritiskom koji je obično naznačen na gumama. Preporuka je da pritisak u gumama redovno proveravate (jednom mesečno), s obzirom da akumuliranje toplote tokom redovne upotrebe guma može značajno povećati pritisak (i do 15 paskala). Takođe je važno da pokrijte sve ventile sa kapicama kako biste sprečili ulazak prljavštine.

Pravilnom upotrebom guma za viljuškare, redovnom kontrolom (dubine šare ili pritiska u gumama) i očuvanjem guma u dobrom stanju, stepen bezbednosti se podiže na viši nivo, i dovodi do garantovanih ušteda (ređoj zameni guma, kao i uštedi goriva).

Kako biste izabrali adekvatnu dimenziju i pravi kvalitet guma za viljuškar, prvo je potrebno izračunavanje opterećenja koje trpi svaki točak na viljuškaru. Najbolja preporuka je da odaberete gumu koja podnosi teret sa najnižim pritiskom naduvavanja.

Gume za viljuškare treba čuvati u magacinu na tamnom i hladnom mestu bez prljavštine. Preporuka je da se gume ne čuvaju guma duže od nekoliko meseci. LIKO  SA PNEUMATSKIM GUMAMA?

Koja guma je prava za moj viljuškar puna ili pneumatska? Odgovor je: zavisno od upotrebe i uslova vožnje. Puna guma ima duži vek trajanja u odnosu na pneumatsku gumu. Vek trajanja vazdušnih guma (pneumatika) u odnosu na pune gume je 2-3 puta kraći. Međutim ukoliko Vaši uslovi poslovanja zahtevaju duže relacije vožnje (preko 1 km) ili je teren na gume rade izrazito neravan preporuka je da se koriste pneumatske gume.

Na tržištu postoji veliki izbor guma za sve tipove viljuškara koji će sigurno zadovoljiti i potrebe vašeg viljuškara. Bez obzira da li se radi o pneumatskim ili punim gumama osnovna podela guma jeste na one koje su predviđene za povremeni, dvosmenski ili  one koje su predviđene za trosmenski rad.

Brendovi koje zastupamo: Camso – Michelin, Magna, Ascendo, Superguider… Imamo gumu za svaku vašu potrebu. Camso je Michelinov brend guma, koji ima najveći broj prvih ugradnji u viljuškarskim gumama. Camso gume se nalaze u prvoj ugradnji Linde, Still, Jungheinrich, Toyota i apsolutni je lider u broju prodatih svetskih guma za viljuškare. Ascendo je guma vrhunskog kvaliteta, napravljena da traje i ima optimalan odnos cene i kvaliteta. Kada govorimo o pneumatskim gumama i viljuškarima koji umereno rade naša najtoplija preporuka su Superguider gume.

Mi smo tu da vam pomognemo u izboru najbolje gume za vaše potrebe.

Komanija Inter-Hermes trade d.o.o. jedan je od najvećih uvoznika viljuškarskih  guma u Srbiji, već 20 godina imamo različite vrste, dimenzije i nivoe kvaliteta guma.  Za sva pitanja, kao i stručnu pomoć oko montaže naš prodajni i servisni tim vam stoji na rapolagnju, da brzo i lako rešimo svaki problem!

Sve preporuke u vezi sa najoptimalnijom gumom koja će najbolje odgovarati vašim potrebama prepustite našem stručnom timu. Upit možete zatražiti putem mejla info@interhermes.com, vibera ili pozivom na 060/3774-975 , a ako želite možete nas i posetiti na adresi ugrinovački put 41.deo, broj 18 u Zemunu gde ćemo Vam na licu mesta pomoći u odabiru,kao i montaži i demontaži guma na presi ili monterci.